ΠΑΙΔΙ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

​Πολλοί είναι οι λόγοι που ένα παιδί πρέπει να συμμετέχει σε ομαδικά αθλήματα όπως για παράδειγμα το ποδόσφαιρο.
Η ενασχόληση των παιδιών σε ομαδικά αθλήματα εκτός από την ανάδειξη νεαρών ταλέντων, μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο αύξησης της φυσικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου τα παιδιά σπαταλούν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακολουθούν δηλαδή έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Εδώ είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και υιοθέτηση ενός καθιστικού τρόπου ζωής θεωρείται ένας από τους βασικότερους παράγοντες ανάπτυξης παχυσαρκίας στα παιδιά. Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν δείξει ότι τα παιδιά που αρχίζουν να γυμνάζονται σωστά και να ασχολούνται με οργανωμένα αθλήματα από την ηλικία των 6 χρόνων:

1) Αναπτύσσονται σωστά
2) Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους στην ενήλική τους ζωή
​ 3) Μπορούν πιο εύκολα να προσαρμοστούν σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής.


​Τα αποτελέσματα, λοιπόν, των ερευνών μας δείχνουν ότι μέσω της ενασχόλησης των παιδιών με το ποδόσφαιρο τους δίνετε η ευκαιρία α) να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και β) να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους συντροφεύει και στην ενήλικη ζωή τους.
Σε αυτή τη προσπάθεια αναπόσπαστο κομμάτι πρέπει να αποτελεί και η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η διατροφή των παιδιών που ασκούνται συστηματικά παρουσιάζει ορισμένες ιδιαιτερότητες κρίνεται απαραίτητο τα παιδιά να εκπαιδευτούν από μικρή ηλικία να τρώνε σωστά διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή και σωστή ανάπτυξη του σώματός τους, βάζοντας τις βάσεις για ένα «υγιές βάρος» στην ενήλική ζωή τους, αλλά και τις σωστές βάσεις της κατάλληλης διατροφής στο ποδόσφαιρο με σκοπό την μεγιστοποίηση της απόδοσης στο άθλημά τους.
​Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα σωστό, ισορροπημένο, εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα καλύπτει όλες τους τις ανάγκες και με διαρκή εκπαίδευση τους στα  θέματα διατροφής.FLORA GEORGALLA DIETITIAN-NUTRITIONIST/SPORTS NUTRITIONIST 
25, 25th Martiou Str., Nicosia
43 N. Demetriou Str., Larnaka (“KIMON Medical Centre)
​86 Stadiou Str., Paralimni,Mob: 99 212 992,
email: fgeorgalla@gmail.com

Κάνουμε πράξη τα όνειρα των παιδιών